Followers

Friday, August 13, 2010

we all can achieve the GOAL!!!

bismiLlahirRahmanirRahim... Allahumma solli 'ala saiyidina Muhammad alfatihi lim aughliqo wal khatimi lima sabaq nasiril haqqa bilhaq wal hadi ila siratikal mustaqim wa 'ala alihi wa sohbihi haqqa qadrih wa miqdarihil'azim...

assalamu'alaikum warahmatuLlahi wa barakatuh...
lagu yang penuh dengan semangat serta lirik yang memberi 1001 inspirasi...
(teringat kat azzatul dan kenangan bersama di dQ...)
buat para pejuang, baik di medan kerja mahupun akademik yang berasa lemah...ingatlah anda semua mampu melakukannya...apa yang penting kenali potensi diri...dan pasang tekad dan matlamat...then just move forward dengan niat yang satu kerana Allah...insyaAllah all of you will achieve the goal that you aimed before...please do believe in yourself...and don't forget that Allah will always by your side whereever and whenever you are...


Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan)
sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci;
dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu,
dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu.
Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu),
sedang kamu tidak mengetahuinya. (albaqarah:216)


Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...


1 comment:

ex-A317 said...

salam.
lagu ni ke..hehe..lama dah kte x dgr..
ingt x awk ada tulis lirik lagu ni atas krtas utk kte?? thanks! kte smpan lagi krtas 2.
kte plg suka part ni :

"tanpa cuba melangkah x ke mana, di mana kau berada pencapaian tak tiba dgn mudah"

mmg naik smngat lagu ni..tp kdg2 x mnjadi pun..hehe..

semoga hdup bhgia kt gmbak..jgn balik tiap mggu, nnti saya jeles lagi =p ..n jgn sedih2 k..
selamat berpuasa, semoga beroleh ketaqwaan..

salam.