Followers

Thursday, July 15, 2010

"iyyaka na'budu wa iyyaka nasta'iin"
assalamu'alaikum pembuka bicara...
ahlan wa sahlan buat semua pembaca...

TAHUKAH ANDA??????

Allah berfirman yang bermaksud :

".........berdoalah kepadaku, nescaya akan AKU perkenankan permintaanmu.."

firman lain yang bermaksud :

"Dan apabila hamba-hambaKU bertanya kepadamu (Muhammad) tentang KU, maka sesungguhnya aku dekat. AKU kabulkan permintaan orang yang berdo'a apabila dia meminta kepadaKU. Hendaklah mereka itu memenuhi perintahKU dan beriman kepadaKU, agar mereka memperoleh kebenaran"
(surah albaqarah:186)

ayuh sahabat...
marilah kita menadah tangan ke langit berdoa padaNya...andai kita ikhlas,insyaAllah...dengan izin dan rahmat daripada Allah...permintaan kita akan diperkenankan...amiin...

DOA SELAMAT

"Ya Allah, kami memohon kepadaMu kebaikan sama ada yang kami telah tahu atau yang belum kami ketahui, kurniakan kami nikmat dan rahmat yang berpanjangan, tubuh badan yang sihat, akal fikiran yang sejahtera, semangat yang membara bagi mempertingkatkan kualiti kerja.

Ya Allah, kami mohon perlindunganMu dari segala keburukan, hasad dengki dan iri hati, sama ada kami telah tahu atau yang belum kami ketahui, ya Allah, lembutkan dan satukanlah jiwa-jiwa hambaMu ini, agar wujud kesepakatan dan kesefahaman antara kami, bagi menunaikan tugas yang diamanahkan, dengan lebih berkesan, meneruskan khidmat bakti kepada agama, bangsa dan negara"

amin....ya Rabbal'alamin

SELAMAT BERAMAL!!!!

No comments: