Followers

Friday, November 13, 2009

"bacalah....."

"LANGIT ILAHI"... Buku yang merungkai segala-galanya... Sesuai untuk dibaca bagi semua peringkat umur... Carilah buku ini kerana anda akan dapat sesuatu yang lain daripada yang lain....Untuk kita mengenali diri dan menyedari hakikat sebenar kehidupan. Antara buku yang memberi 1001 kesedaran kepada diri ini. Bacalah..... Anda pasti tidak akan menyesal, malah mendapat 1 semangat baru untuk terus hidup dan maju ke hadapan. WaLlahuA'lam...Cover buku ni.. Hilal Asyraf nama penulis.


Antara isi kandungan buku..


Cover belakang buku


Tamat pasal buku yang bertajuk "Langit Ilahi"... Ni nak cerita pasal buku yang ke 2..buku ni pemberian yang amat bermakna daripada seorang teman.Walaupun saiznya kecil tetapi kandungannya amat bermakna,mengandungi amalan-amalan tambahan yang boleh mendekatkan diri kita kepada RasuluLlah s.a.w. seterusnya menghampirkan kita pada Tuhan Yang 1. Buku ni mengandungi zikir, selawat dan amalan-amalan lain yang sesuai untuk diamalkan..


(" Hadith : Dari Abu Hurairah Radhiyallahu 'anhu bahwa Rasulullah
Shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda,
"Demi Zat yang jiwaku berada
dalam genggaman-Nya (kekuasaan-Nya), salah seorang di antara kamu tidak beriman sehingga saya(rasullullah) lebih dicintai olehnya daripada orang tua dan anaknya."

Anas Radhiyallahu 'anhu berkata, "Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam

bersabda, 'Salah seorang di antaramu tidak beriman sehingga
saya(rasullullah) lebih dicintai olehnya daripada orang tuanya,
anaknya, dan semua manusia.'"[ Shahih Bukhari ] )cover depan dan belakang kitab iniJOM!!! ramai-ramai pakat amalkan sunnah.. moga hari-hari kita lebih disinari dengan 'nur iman'... dan mari kita cintakan Allah dan RasuluLlah s.a.w....

No comments: